Παιδίατρος έσωσε 65χρονο που έπαθε ανακοπή στο αεροδρόμιο Ρόδου Ημερομηνία:
30/6/2025, 21:48 - Εμφανίσεις: 18
Στιγμές αγωνίας στη Ρόδο όταν ένας 65χρονος έπαθε ανακοπή και μία παιδίατρος με τη συνδρομή συναδέλφων της που έτυχε να βρίσκονται στο σημείο κατάφεραν να επαναφέρουν τον άνδρα στη ζωή.
Το συμβάν συνέβη στις 14:45 της Δευτέρας στο αεροδρόμιο της Ρόδου.
Ο 65χρονος σύμφωνα με τις μαρτυρίες ένιωσε μία έντονη αδιαθεσία και κατέρρευσε.
Εκτέθηκε το Διεθνές Αεροδρόμιο Ρόδου, το οποίο δεν έχει αίθουσα ιατρείου, γιατρό ή φαρμακείο, παρότι διακινεί εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες το χρόνο.
Η παιδίατρος Όλγα Τζέτζη που βρισκόταν στη Ρόδο για συνέδριο κι επέστρεφε στη πόλη καταγωγής της την Θεσσαλονίκη, ήταν η πρώτη που έσπευσε για να προσφέρει την βοήθειά της.
«Επέστρεφα από το Πανελλήνιο Παιδιατρικό Συνέδριο, ήμασταν πολλοί παιδίατροι.
Ξαφνικά κατέρρευσε ο άνθρωπος, 65 χρόνων τουρίστας και ακούσαμε τη γυναίκα του που φώναζε για βοήθεια» αφηγήθηκε στο newsit η παιδίατρος.googletag.cmd.push(function() { googletag.display("300x250_m1"); }); «Οι κόρες μου την άκουσαν και μου είπαν ”μαμά, μαμά κάτι συνέβη”.
Τρέξαμε προς το μέρος τους.
Ο άνθρωπος ήταν πεσμένος κάτω, χωρίς αναπνοή, χωρίς σφίξη, μελανιασμένος», δήλωσε η Όλγα Τζέτζη.
«Είχαν καλέσει ήδη ασθενοφόρο.
Υπήρχε απινιδωτής στο αεροδρόμιο που είναι πολύ σημαντικό.
Ξεκίνησα έτσι με τεχνητή αναπνοή, εμφυσήσεις και μετά θωρακικές συμπιέσεις.
Στην αρχή ο 65χρονος δεν ανταποκρινόταν και γι’ αυτό μετά ζήτησα τον απινιδωτή που μου τον έφεραν αμέσως.
Συνεχίσαμε την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνησή.
Ήρθε και ένας άλλος κύριος, ξένος που δήλωσε ότι είναι γιατρός.
Συνέδραμε και μία άλλη συνάδελφός μου.
Τέσσερις φορές δώσαμε απινίδωση».
Επαυξήθηκε ο ασθενής μετά τις πρώτες βοήθειες – Οι δραματικές στιγμές «Μετά από 8 λεπτά περίπου ήρθε και το ασθενοφόρο και ο άνθρωπος ανέκτησε τις αισθήσεις του.
Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη.
Με το που ήρθε το ΕΚΑΒ αμέσως βάλανε φλέβα, του έδωσαν και τα ινότροπα φάρμακα, όπως τα λέμε.
Παρουσία του ΕΚΑΒ δώσαμε με τον απινιδωτή άλλες δύο φορές και μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Ρόδου.